Diathonite Thermactive .037 2018-03-09T08:10:29+00:00

Diathonite Thermactive .037

  • Hög isoleringsvärde 0.037 W/mK
  • Eurobrandklass A1, brinner inte eller avger rök
  • 71% Porös, garanterar isoleringsprestanda
  • Hög andningsförmåga gör att det motverkar mögelbildning och kondens
  • Absorberar och släpper ut fukt
  • Miljövänlig
  • Låg densitet, 250kg ± 15% kg/m3
  • Skarvfri isolering utan köldbryggor

Diathonite Thermactive .037

De extraordinära fördelarna med kork som termisk och akustiskt isolering gör Diathonite Thermactive .037 till den ideala lösningen för värmeisolering. Diathonite Thermactive .037 är en naturprodukt som andas och avfuktar och har ett lambda värde på 0.037 W/mK, vilket är samma goda isoleringsvärde som stenull och frigolit!

Värdefulla egenskaper i materialet gör Diathonite Thermactive till mycket porös, andningsbar, lätt, miljövänlig och antibakteriell värmeisolering. Diathonite Thermactive är klassificerat med Eurobrandklass A1 enligt UNI EN ISO 13501-1 Regulation. Vilket innebär att Diathonitec Thermactive .037 uppfyller högsta kravet för brandklass för byggnadsmaterial. Diathonite Thermactive är helt obrännbar och sprider inte eld.

Makroporositetsstrukturen (71%) garanterar en mycket bra prestanda i isolering och överdriven fuktabsorption. Produkten kännetecknas av extrem lätthet och genom ångpermeabilitet μ = 3. Tack vare Diathonite Thermactives höga luftgenomsläpplighet har väggarna fritt att andas och interna rum får perfekt fuktbalans, vilket innebär högre komfort.

För att jämföra Diathonite Thermactive .037 med vanliga isoleringsmaterial som stenull och frigolit så finns det klara fördelar med att använda Diathonite Thermactive .037. För det första så är Diathonite thermactive .037 två produkter i en, den både isolerar och fungerar som puts. Diathonite Thermactive .037 appliceras skarvfritt utan några thermiska bryggor. Och den absorberar inte vatten som stenull kan göra eller kan brinna som frigolit kan göra.

Klicka upp produktbladen för full information om produkten.