takvård skåne

Taktvätt Broby

Vår metod tar skonsamt bort påväxt som mossa, lavar och alger från ditt tak

 • 10 års erfarenhet
 • Rent och snyggt tak
 • Ett tak som håller längre
 • En skonsam metod som tar bort mossa, alger och lav – GARANTERAT
 • Fast pris med ROT-avdrag

  Få en Kostnadsfri Offert

  Tvätta Tak Broby

  Vi på Vårda Hem Syd AB är utbildad och erfaren taktvättare som erbjuder prisvärd och professionell taktvätt. Vi använder en effektiv och skonsam metod som tar bort påväxt som mossa, lavar och alger utan att slita på taket mer än nödvändigt. Vi lämnar dessutom garanti på resultatet som håller i sig i flera år framöver. Det är viktigt att påpeka att taktvätt som utförs på fel sätt eller med fel redskap och medel kan skada taket istället för att stärka det. Därför rekommenderar vi att du kontaktar en professionell taktvättexpert i Broby.

  Vänta inte för länge med att rengöra taket från mossa

  Med tiden bildas en beläggning av alger, lavar och mossa som kan försämra takets skick och påverka dess skyddande egenskaper. Påväxt samlar fukt och kan leda till fuktskador som i sin tur kan leda till att taket behöver bytas ut. Därför är det viktigt att hålla efter taket och behandlar det minst vart femte år för att förlänga dess livslängd och undvika kostsamma takbyten.

  3 steg till ett rent tak

  mekanisktrengoring

  1. Tar bort mossan mekaniskt

  stadning

  2. Rensa hängrännor och städa upp

  kembehandling

  3. Behandlar taket mot påväxt

  Taktvätt Priser Broby

  Kostnaden för en taktvätt varierar beroende på hur mycket påväxt som behöver tas bort. Priset varierar mellan 5000 – 10000 kronor efter ROT-avdraget för upp till 250kvm takyta.
  För att få en mer exakt prisuppgift fyll i vår kontaktformulär för en kostnadsfri offert.

  Vårt Serviceområde

  Vårda Hem Syd AB erbjuder takvård tjänster i följande orter Knislinge, Osby, Vinslöv, Hässleholm, Bjärnum, Kristianstad, Tyringe, Bromölla, Tollarp, Åkarp och hela Skåne och Blekinge

  Vi är utbildade på att jobba på höjd och är försäkrade.

  En 100% nöjd kund är alltid vad vi strävar efter!

  Med 10 års erfarenhet i branschen vet vi vad som funkar och hur man ska utföra det.

  Har du frågar? Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss direkt.

   Få en Kostnadsfri Offert

   Vanliga frågar

   Hur ofta behöver man behandla sitt tak?

   Vi rekommendera att taket behandlas var femte år för att hålla det rent och skyddat mot påväxt. Detta kan dock variera beroende på var du bor och hur mycket skog det finns i området. En professionell takvårdsexpert kan ge dig råd om hur ofta ditt tak behöver tvättas för att bibehålla dess skick och skyddande egenskaper.

   Vilken taktvätt är bäst?

   Det finns olika metoder som man kan använda för att tvätta sitt tak, men den metod som passar bäst beror på takets skick och vilken typ av påväxt det har. Om taket har alger och lav på sig kan en kembehandling räcka för att rengöra det. Men om det finns mossa på taket behöver det avlägsnas mekaniskt först innan taket behandlas. Vi rekommenderar inte högtryckstvätt eftersom det kan göra mer skada än nytta. Den enda gång man använder en högtryckstvätt är när taket ska målas efteråt, annars aldrig.

   Är taktvätt bra?

   En taktvätt är mer än bara det visuella uttrycket, det bidrar också till längre livslängd. Alger, mossa, lav och andra typer av påväxt sliter på ert tak och förkortar livslängden.